Pitää varmaan heti alkuun mainita, että ei pidä ottaa otsikkoa aivan kirjaimellisesti, sillä mistään vitamiineja tms. kummemmasta ei ole kyse!

Minulla on tapana vähän kausittaisesti innostua vitamiinivalmisteista sun muista vastaavista. On minulla myös pari "vakiotuotetta", mitä olen käyttänyt päivittäin jo pitkään, eli maitohappobakteerikapselit sekä kalkkitabletit. Pari päivää sitten tilasin Fitnesstukku.fi -verkkokaupasta paria uutta tököttiä ja kun eilen aamulla aamunappeja napsiessani mietin, että kun nyt jo vetäisen aamulla pienen kourallisen vitamiineja sun muita ja siihen päälle tulee vielä pari tuotetta lisää, niin rupesi suorastaan naurattamaan!

Alunperin minun piti tilata vain risiiniöljyä sieltä Fitnesstukusta. En kuitenkaan risiiniöljyn laksatiivisten vaikutusten takia, vaan siksi, että jossain kehuttiin risiiniöljyn edesauttavan ripsien (kuten myös hiusten) kasvua. Olen jostain keväästä asti kummastellut omaa tukanlähtöäni, ja ripseni nyt ovat aina olleet olemattomat niin väriltään, pituudeltaan, paksuudeltaan kuin tuuheudeltaankin ja ajattelin, että kokeillaan nyt ainakin, ei kai nämä tästä enää ainakaan surkeammiksikaan voi mennä. 

Tukanlähtöongelmiin liittyy sekin, että samalla päätin tilata myös erästä jodivalmistetta sekä seleeniä. Luin hiljattain, että jodinpuute voi aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa muistuttavia oireita, ja kilpirauhastahan olin jo vähän aikaa sitten valmis syyttämään tästä karvanlähdöstä, ainaisesta väsymyksestä, kuukautiskierron sekoilusta ja vaikka mistä. Meillä on ties miten pitkään ollut käytössä jodioimatonta suolaa ja vasta äskettäin mies oli vaihteeksi ostanut myös jodioitua versiota (ja ensiavuksi olenkin syönyt sitä suoraan paketista...) Jostain toisaalta puolestaan luin, että jodin kanssa kannattaisi myös nauttia riittävästi seleeniä, joten tilasinpa sitten sitäkin samalla. 

Lähipäivinä pakettini varmaan saapuukin postiin, mutta minkäs pilleripurkkien kaveriksi nämä uutukaiset pääsevätkään? Kaapista löytyy siis maitohappobakteerien ja kalkin lisäksi D- ja B-vitamiinia, mäkikuismaa sekä sinkkiä. Myös kofeiinitabletteja löytyy parantamaan tilapäistä, ylenmääräistä haukottelua. Sinkkiä ostin joku aika sitten myöskin torjumaan hiustenlähtöä ja vitamiineilla ja mäkikuismalla koitan torjua väsymystä ja yleistä tympäännystä. Mainitsinkin aiemmin aloittaneeni mäkikuismatablettien käytön mielialan laskun vuoksi, mutta nyt olen napsinut sitä aika epäsäännöllisesti ja tarkoituksena on lähinnä napostella paketti tyhjäksi ennen päiväyksen umpeutumista, ja aika näyttää, onko tarvetta ostaa sitä lisää. Sama B-vitamiinin kanssa, syön nykyisen purkin tyhjäksi ja katsotaan, onko jodikuurista mihinkään. 

Kuurista puheenollen, mainitsin tuolla yhdessä aiemmassa kirjoituksessani unikuurin pohtiessani, olisiko unenpuute se ilmeisin selitys olotilalleni. Varmasti se on ainakin melko iso osa totuutta. Näin työttömänä olen ehtinytkin nukkua enemmän kuin työssäkäyvänä, eli jotain iloa sentään on siitä, ettei ole työtä. Mutta kohta on pidempien unien lisäksi plakkarissa sellaiset aseet, että jos ei pian tukka ala pysyä päässä ja mieli virkistyä, niin johan on ihme! 

Mieliala on kieltämättä ollut nousussa muutenkin, vaikka työttömänä olenkin. Pojat käyvät yhä päivähoidossa, vaikkakaan eivät joka päivä vaan suunnilleen kolmena päivänä viikossa, ja ne päivät koitan käyttää tehden asioita, joista on hyötyä a) omalle hyvinvoinnilleni ja b) koko perheelle. Eli käytännössä teen erinäköisiä koti- ja rästitöitä alta pois ja käyn pyöräilemässä/kävelyllä. Yksinolo on viime vuosina ollut sen verran harvinaista herkkua, että nautin valtavasti niistä hetkistä kun olen kotona ihan vaan yksinäni, vaikkakin kuluttaisin aikani niinkin tylsästi kuin imuroimalla ja pyykkäämällä! 

Yritän ajatella siten, että ehkä tämä työttömyysvaihe tässä kohden elämää voi olla ihan mukavaakin aikaa tavallaan, kun saa tietyllä tavalla ladata akkujaan. Ja kun otetaan vielä avuksi miljoona eri pilleripurkkia, niin jospa se vielä tehostaisi vaikutusta - vai onko kroppani kohta vain enemmän sekaisin..?