Nyt kyllä joku mättää. Enkä tarkoita nyt itseäni mättämässä ruokaa napaan vaan jotain muuta. Vaikka oikeastaan kyse itseasiassa ON juuri siitä, mutta ei sillä tavalla, että olisin repsahtanut ja syönyt tietoisesti ihan liikaa.

Ongelma siis on, että parissa viikossa painoni ei ole pudonnut YHTÄÄN. Parin ekan viikon aikana tipahti nopsasti pari kiloa, mutta sen jälkeen vaaka on itse asiassa itsepintaisesti näyttänyt 100 g enemmän kuin pari viikkoa sitten. Onhan pari kiloa kuukaudessa toki ihan jees suoritus, mutta ajattelin, että ENSIMMÄISEN kuukauden aikana olisi tipahtanut vähän enemmän! Ja hei, nyt kahdessa viikossa EI YHTÄÄN!!! Oikeasti, mitä helvettiä?

Onko nyt siis jotain tulkintavirhettä Kiloklubin laskureissa? Uskonko liian sokeasti laskureiden antamiin kalorimääriin ja kuvittelen syöneeni vähemmän mitä oikeasti? Virhettä taatusti tulee siinä, jos teen kotona jotain ruokaa ja sitten yritän valita klubin valmiista vaihtoehdoista sellaisen, joka mielestäni mahdollisimman paljon vastaisi sitä omatekoista. Mutta ovatko ne kaikki Kiloklubin reseptit lähtökohtaisesti jotain yyberterveellisiä ja vähäkalorisia, ja sitten kun valitsen sieltä jonkun muka-sopivan, en vain tajua sitä, että oikeasti omassa versiossani olikin todellisuudessa järkyttävästi enemmän kaloreita - ja sitten kuvittelen, että hei minulla on varaa vielä syödä näin ja näin paljon, kun tätä laskuria katsoo... Ja kas, näin tajuamattani syön päivän aikana aivan liikaa?

Täytyy varmaan vähän kriittisemmin suhtautua laskurin lukemiin silloin, kun on selvää, että laskuri "vähättelee" syömäni ruuan kalorimäärää. Aina välillä väsään Kiloklubiin niitä omia "reseptejä", joilla saan ainakin paremman arvion omatekoisen ruokasatsin kaloreista jne, mutta en minä nyt joka kerta tee samaa ruokaa tismalleen samalla tavalla, että on siinäkin näpertelyä, jos joka kerta joutuu sitä kerran laadittua reseptiäänkin muuttelemaan.

Ja hei, selitys "lihakset painavat enemmän kuin läski" ei tässä vaiheessa kelpaa!!! En nyt katso niin rehkineeni sentään, että läskini olisivat korvautuneet lihaksilla näin äkkiä. Ei peilikuva ainakaan näytä siltä tippaakaan, eli kyllä tässä on nyt puhtaasti läskistä kyse. Sanovat tosin liikuntasuorituksen kerryttävän hetkellisesti nestettä kroppaan, mutta mikä sitten olisi se hetki, kun sitä ylimääräistä "nesteytystä" ei olisi, jos siihen yrittää tähdätä, että mahdollisimman monena päivänä kävisi edes vähän liikkumassa?? Sehän olisikin ihan uusi rivi tekosyiden listalle: "En käynyt tänään liikkumassa, koska aion huomenna punnita itseni enkä halua, että vaa'alla näkyy liikunnan aiheuttama turvotus"!

Ei maar, pitemmittä puheitta meinaan nyt lähteä Pikkusällin kanssa kävelylle.