Tänään en edes yrittänyt keksiä tekosyitä skipatakseni ulkoilun, vaan menin reippaasti pihalle... NOT. Ei syitä eikä tekosyitä, en vaan mennyt ulos Pikkusällin kanssa. En, vaikkei kelissä ollut mitään suurempaa vikaa. Olihan toki aika harmaata ja mälsän nihkeää, muttei sadetta. Tiskit, pyykit ja jopa pienen pikaimuroinnin sain tehtyä, vaikka Pikkusälli oli hereillä ja pyrki tietenkin koko ajan "osallistumaan". Kun sain Pikkusällin nukkumaan, päätin pitkästä aikaa pelailla Nintendo Wii Fit -peliä.

Vitsikkäästi olen antanut kyseiselle kuntoilupelille uuden nimen Wii FAT. Tämä siksi, että pelissä minulla on oma hahmo, jonka kropan muodon määrää todellinen painoni, ja koko peliurani aikana hahmo on ollut aika pullukka... Tuota peliä olen lisäksi pelannut yleensä siten, että yhtäkkiä innostun, pelailen muutamana päivänä ja sitten unohdan koko touhun pitkäksi aikaa (peli ilmoitti tänään, että edellisestä pelikerrastani on yli 600 päivää aikaa!) ja kun aloitan taas uudestaan, painan enemmän kuin edellisellä pelikerralla, vaikka ideahan olisi tietysti keventyä aikojen saatossa...

Se toki oli jonkin verran lohdullista, että peli ilmoitti minun painavan vain 0,4 kg enemmän kuin silloin 600+ päivää takaperin. Ja huom: en ollut sillä hetkellä raskaana!


Siinä, kun virittelin peliä ohjaimineen ja astinlautoineen valmiiksi, kulutin varmaan jo kalorin poikineen. Aluksi konttailua tv-tason luona: miksei tämä toimi? Ai jaa, johto ei ole kiinni. No missäs se johto on ja mihin johto tungetaan? Aargh, tuolla jossain perimmäisessä kolossa on niin johto kuin pistokekin! Hmm... miten saan telkkariin näkymään oikean kuvan? Missä on kaukosäädin? Okei, nyt pitää laittaa ohjainkapula toimimaan - jaa patterit taitavat olla tyhjät. Onko meillä pattereita jossain? Miksi helv&%¤# tämän patteriluukun kansi on näin piukka?! Täh, ei tämä toimi sittenkään? Tuiki tärkeä puhelu miehelle töihin: byhyy miten tämän ohjaimen saa toimimaan??? Ei apua, kokeilen vielä sadannen kerran vekslata näitten pattereiden kanssa, kokeillaan toista ohjainta myös... Hei, mikäs on tämä nappi, painanpa siitä... OHO NYT TOIMII! Ja vielä tämä astinlauta, no eihän siinäkään ole toimivia paristoja, prkl. Neljä tarvittaisiin, löysin vain kolme... pöllinpä jostain kaukosäätimestä yhden, vaikka tässä kyllä lukee, että älä laita uusia ja vanhoja paristoja samaan aikaan paikoilleen. No niin nyt tämä lautakin pelaa, mihin minä sen ohjaimen jo tunginkaan... hikihän tässä tulee enkä ole ensimmäistäkään peliä pelannut!

Puolisen tuntia meni, kun pyörittelin kuvitteellisia hulahula-vanteita, vetäisin pari steppilautaharjoitusta, ilmanyrkkeilin vähäsen ja hölkkäsin paikallani muutaman minuutin. Viimeisimpänä pelasin pari kertaa eräänlaista tasapainoharjoittelupeliä, jossa oli tarkoituksena istua pelilaudan päällä mahdollisimman liikkumattomana. Olipa yllätys, että pärjäsin siinä kaikista parhaiten! Olin kuitenkin lopulta hyvin hikinen sekä punainen kuin tomaatti lopettaessani pikku pelisessioni. En oikein tiennyt, millä tavalla suoritus olisi pitänyt merkitä Kiloklubiin. En tiedä, oliko peli ihan jumpan veroista, mutta valitsin klubin vaihtoehdoista jonkun aika kevyen jumpan ja laitoin vielä suorituksen keston vähän alakanttiin, etten ihan pahasti huiputtaisi itseäni.

Minulla on jossain jemmassa joku tanssipelikin. Olen saanut sen synttärilahjaksi jo ajat sitten, mutten ole peliä kertaakaan kokeillut. Ehkä voisin testata sitäkin sitten, kun hulavanteen pyöritys ilman hulavannetta alkaa tympäistä.