Viikonlopun mökkireissusta on vähitellen selvitty, ihan jo promillemäärälläkin ajatellen! Lauantain ohjelmaan siis kuului reippaasti siideriä, vähän punaviiniä, herkullisia ruokia, kakkua, karkkia ja sipsejä. Ja tärkeimpänä tietysti reipasta huumoria, mukavaa yhdessäoloa, saunontaa ja lopuksi yöunet, joihin saatiin vielä kätevästi tunti lisäaikaa kellojen siirron myötä ja muutenkin sai aamulla kerrankin makoilla sängyllä herkkuperse homeessa just niin pitkään, kuin mieli teki.

Aiemmin pohdiskelin, että vaikka lauantain ja sunnuntain syömiset tulevat olemaan vähän mitä sattuu, on silti mahdollista tehdä edes joitain, pieniä valintoja. Ei niillä nyt viikonlopusta terveellistä olisi saanut, mutta ehkä ainakin ihan pikkuisen vähemmän epäterveellisen.

Mitä juomiini tulee, en valitse siidereitäni kalorien perusteella vaan pyrin valitsemaan sellaisia, jotka ovat hyvän makuisia. Inhoan ylimakeita liemiä sekä äklön keinotekoisen makuisia light-siidereitä ja suosin yleensä erilaisia kuivia siidereitä. Kaipa nuo kuivat ovat kalorimääriltään aina pienempi paha kuin tavalliset, supermakeat litkut.

Lauantain puolella sain hyvin pidettyä näppini erossa karkkipusseilta. Minun ei juurikaan tehnyt edes mieli mitään makeaa. Yleensä juodessa lähinnä suolapalan hinku vaivaa. Mutta pystyin hillitsemään itseni myös sipsipussin äärellä! Ruokaa (pekoniin kääräisty herkkusieni, hirvenlihaa sekä uunissa kypsennettyjä perunoita ja vihanneksia plus fetasalaattia) söin ihan maltillisen kokoisen kasan, samoin jälkkäriksi tehtyä täytekakkua. Aivan loppuillasta kuitenkin, kun minua rupesi saunan päälle aivan tolkuttomasti väsyttämään ja tiesin, etten jaksaisi enää sinnitellä hereillä ja odotella erillisen iltapalan värkkäilyä, tankkasin vatsantäytteeksi juustonaksuja ja painelin sitten nukkumaan.

Tänä aamuna en edes yrittänyt vastustaa avattujen sipsi- ja karkkipussien houkutuksia. Eiliseltä jääneet juustonaksut maistuivat oikein ihanille heti aamusta ja aamupalaksi pistelin pari kunnon voileipää. Sitten vähän suklaata, sipsejä ja muuta karkkia ja jonkin ajan kuluttua ruuaksi tonnikala-pastasalaattia sekä hampurilaisia. Ainut, minkä kohdalla sain tänään tsempattua, oli sokerilimpparit. Niihin en koskenut, vaan kittasin vettä, vissyä ja Pepsi Maxia.

Tuhdisti ravittuna palasin iltapäivällä kotiin ja ilokseni huomasin pahimman krapulankin jo jääneen sinne mökille! Toki pitkin päivää on tehnyt mieli jotain suolaista ja melkein jo rupesin väsäämään itselleni popcorneja. No, popcornien sijaan söinkin varrasleipää, pari leikkeleensiivua sekä raejuustoa. Jotenkin välttävästi nuo auttoivat pahimpaan suolapalan nälkään, vaikka kyllä ne popcornitkin vielä maistuisivat. Onneksi niiden valmistaminen kattilassa on sen verran meluisaa hommaa, ettei näin iltamyöhään viitsi herättää muuta perhettä popcorneja paukuttelemalla.

Huh. En uskalla mennä vaa'alle vielä moneen päivään! Viimeksi niin iloitsin vaakalukeman pikku pudotuksesta, niin en halua heti järkyttää itseäni kiipeämällä vaa'alle huomisaamuna ruokien ja juomien pöhöttämänä. Vaikka toisaalta, voisihan se olla ihan hyödyllinen juttu muistuttaa itseään, millainen vaikutus yhdellä kunnon porsastelulla on painoon.

Muistuukin kummasti mieleen, miten edellinen painonpudotusritykseni meni. Viikot sujuivat aika kivasti, mutta kun joka viikonloppu tuli sitten eleltyä rennommin ja usein ohjelmassa oli myös baarittelua tai mökkeilyä ja sitten vielä sitä tolkutonta krapulamässäämistä, niin viikonlopun aikana tärvääntyi toistuvasti kaikki se, minkä arkipäivien aikana sain aikaan. Ja kun ei paino käytännössä yhtään pudonnut, lakkasi koko touhu kiinnostamasta, plus kuvioon tuli vielä mukaan ajattelu, että "kohta olen toivottavasti raskaana, otetaan nyt lapsettomista ajoista kaikki ilo irti... ja raskaana ollessahan lihoo kumminkin".

Painonpudotusmielessä voinkin sanoa, että onneksi nykypäivänä näitä viihdeviikonloppuja osuu kohdalle aika harvoin!