Pitää oikein tulla hehkuttamaan, kun ensimmäisen kerran tämänkertaisen laihdutusurani aikana sain kaikki Kiloklubin mittarit vihreiksi! Eli siellähän yksi mittari mittaa kasvikset (vihreään väriin vaaditaan 600 g päiväannos), yksi mittaa kuidut, yksi herkut (pysyy vihreänä, jos ei mätä liikaa herkuiksi laskettavia juttuja) ja yksi on vihreänä, jos proteiinien ja rasvan määrät ovat tietyssä haarukassa ja jos rasvassa on vielä laatukin kohdillaan.

Ei minulla oikeastaan muiden kanssa ole ollut ongelmia, paitsi juuri tuon kasvismittarin. Nyt tein oikein ennätysrepäisyn, kun päivän saldo oli melkein 700 grammaa! Miten tähän pääsin? Lounaan ohessa banaani, välipalaksi julmetun kokoinen porkkana, päivällisen kanssa salaattia (jonka tein vieläpä ihan itse!!!) ja iltapalaksi söin säilykeananasta... ja säilykeherkkusieniä. Kyllä, säilykeherkkusieniä.

En taida tuntea ketään, joka tykkäisi syödä säilykeherkkusieniä sellaisenaan. Eli etten tuntisi itseäni ihan friikiksi, olisi kiva, jos joku ilmoittautuisi, että "hei tuohan on ihan normaalia, minäkin teen niin!" En kylläkään syö herkkusieniä kovin usein, ja itse asiassa tulin siihen tulokseen, että tuollainen 170 gramman purkki on vähän liikaa... meinasi käydä kuten sen raejuuston kanssa taannoin... Kummasti ne herkkusienet maistuvat paljon paremmille siinä vaiheessa, kun valmistelee pizzaa ja niitä napostelee suoraan purkista. Ihan kuin paistettu jauheliha, jota voisin rohmuta suoraan paistinpannulta vaikka miten paljon, niin että hyvä kun siitä riittää siihen, mihin se alunperin oli tarkoitettu.


Pientä väkisin vääntämisen makua on tässä kasvisten syönnissäni, kun koko ajan homma on silkkaa laskelmointia, että kun nyt tulisi edes se 400 g täyteen, mikäköhän porkkana / omena olisi kaikista painavin, säilykeananas on kätevää kun ei tarvi kuoria eikä pilkkoa mitään, HEI nuo herkkusienethän lasketaan samaan kastiin kuin rehut ja hedelmät! Mutta ehkä vanhakin koira vielä oppii uusia temppuja, kun aikansa harjoittelee?