Vanhempieni vierailusta on selvitty, enkä ihan pahasti porsastellut syömisten kanssa. Kävin äitini kanssa havaroimassa, kävelyllä ja pyöräilemässä ja vaikka äiti osti kaupasta pullapitkon ja kaikki muut siitä särpivätkin tuon tuosta, itse en ottanut siitä palaakaan. Enkä myöskään ostanut kaupasta karkkia, vaikka äiti tekikin niin ja usein sillä livulla on tullut herkkuja ostettuakin, jos joku muukin ostaa. Tai toimii se niinkin päin, että kun itsellä on mieliteko, niin puhuu toisenkin ympäri, että "hei, ostettaisko jäätelöt / karkkia / naksuja / ihan mitä tahansa hyvää", sitten on jotenkin muka hyvä syy herkutella, kun herkutellaan yhdessä. Harkitsin ruokapöydässä punaviinilasillisen juomista ja saunasiiderikin hetkittäin kuulosti hyvältä idealta, mutta en ottanut kumpaakaan. Olisi se toisaalta voinut olla ihan kiva tapa tehdä pieni ero arjen ja viikonlopun välille, mutta turhia kaloreitahan niistä olisi tullut. Ehkä joku toinen kerta sitten.

Sen verran olen kuitenkin löysäillyt, etten ole perjantain ja lauantain syömisiä merkannut ylös. En kuitenkaan usko hirveästi hotkineeni ylimääräistä, paitsi ehkä eilen, kun otin lisää ruokaa, vaikka olin jo ihan hyvän satsin syönyt. Tänään taas kävin illalla kaverin luona kylässä, ja siellä söin palan kuivakakkua ja siivun mansikkarahkapiirakkaa. Teki ihan helkutisti mieli ottaa sitä piirakkaa toinenkin pala, "jos nyt ihan pieni siivu vielä", mutta maltoin mieleni! Jee!

Huomenna alkaa taas karu arki, enkä tarkoita nyt pelkästään syömisiä ja niiden merkkaamisia Kiloklubin laskureihin. Mies palaa töihin isäkuukauden päätyttyä ja saan taas uudestaan totutella normaaliin päiväjärjestykseen: aamulla vitkuttelematta ylös, naaman kampaaminen, muksut hereille ja pukeisiin, Sälli päiväkotiin, Pikkusällin kanssa kotiin ja Pikkusällille aamupalaa... ja sitten olen varmaan jo itse niin nälkäinen, että voisin syödä hevosen. Sitten jossain vaiheessa raahautuminen ulos kävelylle. Sitten päivän kolmas pukeutumishässäkkä, kun pitää hakea Sälli kotiin.

Uskaltaisikohan käydä huomenna vaa'alla, vai painaakohan siellä banaanikakku ja mansikkapiirakka paljonkin..? Jotenkin on ollut ihan järkyttävän turvonnut ja "ilmava" olo koko viikonlopun ajan. Olen kyllä melko herkkävatsainen laktoosin suhteen, mutta en ole syönyt mitään laktoosipitoista moneen päivään. Silti pierettää ihan tajuttomasti ja vatsa on, mikäli mahdollista, entistäkin pallomaisempi. Tekee mieli syyttää moisesta kasviksia, vaikka totuus tietenkin on, etten ole niitä vieläkään saanut yhtenäkään päivänä syötyä 600 grammaa...

Mutta nyt ei juttu luista tämän enempää. Olen viikonloppuun aika tyytyväinen, mutta kyllä senkin toisaalta huomaa, että minun on vielä parasta merkkailla kuuliaisesti syömiset Kiloklubiin, koska sitten on niin helppo "ottaa ihan vähän lisää" ja "maistanpa, tuliko tästä jauhelihasoosista hyvää... oi joi, tulipa tosiaan, maistanpa uudestaan..."