Viime viikolla puhkiväsyneenä olin niin kyrsiintynyt, ettei ruoka maistunut kunnolla. Nyt, kun Pikkusälli on pari yötä antanut nukkua suht hyvin eikä peilistä kurkkaa zombie, mieli tekee koko ajan syödä mussuttaa jotain. ÄRSYTTÄVÄÄ!!!

Viikonlopulta jääneet maissilastut ja salsadippi himottavat minua erityisesti ja muutenkin nyt tekee enemmän mieli suolaisia kuin makeita makupaloja, mikä on toisaalta vähän outoa. 

Söin aamupalan normaalisti joskus klo 8 jälkeen. Kun Pikkusälli meni nukkumaan kymmenen maissa, mietin, joko kehtaisin syödä jotain. En kehdannut, kun mietin, että on sitä nyt aamiaisella pärjättävä pidempään kuin kaksi tuntia!

Puolen päivän aikaan oli muksujen touhujen lomassa koitti sopiva hetki syödä, ja heitin naamariin pari satsumaa ja purkin raejuustoa (olen tottunut raejuustoon niin, että voin syödä purkillisen kevyesti kertalaakista). Siitä reilun tunnin päästä pistin Sällin päiväunille ja kun lastenhuoneen ovi sulkeutui takanani, eka ajatukseni oli: Tekisi mieli syödä jotain!

Raivostuttavaa. Mielessäni vain lasken tunteja, koska seuraavan kerran olisi sopivaa syödä edes jotain. Ja sitten taas mielialaa latistaa tieto siitä, että päivälliseksi syömme kaksi päivää vanhaa lihasoppaa. En voi käsittää, kuinka jotkut väsäävät jotain ruokaa ison satsin ja sanovat, että syövät siitä sitten koko viikon. VIIKON! Sen on pakko tarkoittaa vain arkipäiviä? Säilyykö muka joku ruoka edes hyvänä oikeasti viikkoa, jos sitä ei laita osaa pakastimeen?

Keitot (paitsi kala-) ovat ainoita ruokia, joita saan syötyä vielä parin päivän päästä, mutta muuten en saata syödä mitään ruokaa kuin korkeintaan seuraavana päivänä niiden valmistuksesta. Kyse ei ole mistään bakteerikammosta, vaan minua yksinkertaisesti jostain syystä etoo ihan mielettömästi mättää suuhuni "vanhaa" ruokaa. Ja mielestäni suurin osa ruuista (jopa pitsa!) vain maistuu toisena päivänä kamalalle, etenkin, kun jämppeet tulee yleensä vain lämmitettyä mikrossa. 

Kyllä tulee taas olemaan kivinen tie kohti joulua, kun jo kuukautta etukäteen kokee melkeinpä vieroitusoiremaisia tuntemuksia herkuttelusta! Eikä pelkästään herkuttelusta, vaan yleisesti ottaen runsaasta syömisestä. Turha varmaan kuvitella, että jouluna pysyisi mopo käsissä mitenkään, kun jouluna kuitenkin on lupa syöpötellä enemmän, mitä normaalisti koko vuonna yhteensä.