Hyvä kun naama mahtui kerralla peiliin, kun siihen aamulla vilkaisin. Ja hetken sai miettiä, esittääkö kuvajainen perhepitsaa vai ihmisen pärstää...

Nyt on noin viiden päivän mässyputki katkaistu ja olen koittanut juoda runsaasti vettä, jos saisin vaikka vähän huuhdottua kehoa sisäisesti ja pääsisin eroon ylimääräisestä pöhöstä - ennen kuin koittaa seuraava viikonloppu herkutteluineen... huoh...

Ajattelin kokeilla listata ne herkut, mitä EN syönyt viikonloppuna! Ajattelin, että siitä tulisi lyhyempi kuin syötyjen herkkujen listasta. Testataanpa:

En syönyt/juonut viime keskiviikon ja sunnuntain välisenä aikana 

* jäätelöä
* popcorneja
* suolapähkinöitä
* suolakeksejä tms
* sokeroitua limsaa
* glögiä
* viiniä

Kaipa silti täytyy vertailun vuoksi listata myös ne herkut, joita söin ja join:

* suklaata
* sekalaisia karkkeja
* siideriä
* kaakaota lorauksella minttuviinaa
* täytekakkua
* kuivakakkua
* pikkuleipiä
* muuta makeaa leipomusta
* pitsaa
* sipsejä

Lauantaina en syönyt koko päivänä mitään kunnon ruokaa. Ei viitsitty ruveta kokkailemaan mitään, koska iltapäivällä oli kakkukahvit tiedossa. Niinpä se päivä meni alusta loppuun närppien kaikenlaista pientä pitkin päivää, ja ne närppimiset olivat jotain tyyliin "otanpa tuosta pari karkkia, kun niitä kerran sattuu olemaan tarjolla kerrankin". 

Koskahan uskallan käydä vaa'alla?! Ehkä koitan rohkaista mieleni vaikkapa perjantaina, jos viikko muuten menee hyvin sinne asti. Se voi helposti jäädä vuoden viimeiseksi punnitukseksi... Mutta vuoden vaihduttua lupaan jatkaa siitä, mihin joulun koittaessa jään. En ehkä ihan heti 1.1. pysty aloittamaan, koska vuosi vaihtuu vanhempieni luona ja mahdollisesti koko vuoden eka viikko vierähtää samoilla suunnilla (ja joululta jääneet herkut takuulla huutelevat nimeäni joka komerosta), mutta heti kun vain kotiudun, aion ottaa itseäni tiukasti niskasta kiinni. Mieskin on vähän pohdiskellut, pitäisikö hänen(kin) tehdä jotain pömppövatsalleen, eli ehkä yhdessä kituutellen pääsemme tehokkaammin toivottuihin tuloksiin!

Nyt kuitenkin pyörin pallona kohti vessaa, päivän X:nnes vesilasillinen on saapumassa pääteasemalle...