Kunpa voisin tuolla otsikolla jo tarkoittaa sitä, että olen tipauttanut yhden kilon. No, lähes yhtä iloiseksi minut saa se, että saavuimme tänään vanhempieni luokse enkä sortunut täällä herkuttelemaan tai muutenkaan ylensyömään, kuten yleensä!

Heti saavuttuamme äiti ryhtyi kahvinkeittoon ja kaivoi pullapitkonpätkän pakastimesta. Laittoi oikein mansikkahilloakin pullan päälle sipaistavaksi. Taas voin sanoa, että jos tarjolla olisi ollut jotain muuta makeaa kuin tavanomaista pullaa, olisin varmaan ottanut ainakin vähäsen. En ole oikein koskaan erikoisemmin piitannut pullasta. Sama kuin vohvelikekseissä, että ei pullapitkokaan suinkaan pahaa ole, mutta tiedän paaaljon muita parempia herkkuja. Muut vetivät pullansiivuja mansikkahillolla ja minä käytin samaista hilloa maustamattoman viilin makeuttamiseen.

Keksikaapilla kävin pari kertaa huokailemassa syvään, mutta pidin käpäläni kurissa. Ruokapöydässäkään en sortunut mihinkään ylilyönteihin annoskoon kanssa! Kaiken huippuna kävin vielä äitini kanssa pyöräilemässä.

Hupaisaa muuten, että kun kerroin äidille, että olen nyt tämän viikon koittanut vähän katsoa, mitä syön ja yritän ryhtyä vähän liikkumaan enemmän, äitini sanoi: "Joo, minä myös ajattelin aloittaa saman ensi maanantaina!" Onkohan joku sukuvika tuo, että sen on oltava nimenomaan maanantai, ennen kuin voi aloittaa elämäntaparemonttia tai yhtään mitään!

Nyt on hyvä mennä nukkumaan, kun omatunto ei kolkuta päivän syömisten takia. Huomenna onkin sitten uusi päivä ja uudet houkutukset. En ole vielä päättänyt, merkkaanko Kiloklubiin syömisiäni lainkaan huomenna, koska illalla joka tapauksessa kaikki suositellut kalorimäärät ylittyvät huikeasti, kun ryhdyn siideriä naukkailemaan... Ehkä parasta kuitenkin olisi merkata syömiset edes siihen asti, kunnes vaihdan viihteelle, koska minulla on vähän... tai no eipäs valehdella, vaan PAHASTI taipumusta ajatteluun, että "mitä Kiloklubi tms ei näe, se ei (muka) lihota". Ja siihen päälle ajattelutapa, että "kun tämä päivä nyt joka tapauksessa menee laihdutusmielessä mönkään, niin mitä väliä, kai se on sama mitä tänään mässään"...